Waar Nederlandse voetbalvrouwen nog meer in scoren.

[10:54, 8-8-2017] Linda: Hoi Annemiek, heb jij ook de finale van het EK voetbal voor dames gezien?
[10:55, 8-8-2017] Annemiek: He Linda, ja heb ik gezien. Ik ben ontroerd en diep onder de indruk van het spel van de vrouwen.

Linda: Ja bijzonder he!? Ik kijk echt nooit naar voetbal, heb er helemaal niets mee maar dit is toch wel een ander verhaal. Naast dat het echt een historisch moment is raakt het mij door de passie, drive en het geweldige teamwork.
Annemiek: Ik kijk ook vaak mannen-voetbal, zeker naar het Nederlands voetbalelftal. Maar dit vrouwenelftal is zoveel meer. Naast voetbal zag ik een team spelen. Het ging hier niet om individuele prestaties maar om het samen presteren. Kansen werden over en weer aan elkaar gegund, ‘ Wie er het beste voor stond kreeg de bal ‘. Sportiviteit en het spel spatte van het scherm.

Linda: Enorm! Wanneer je dan meer leest over de achtergronden van de diverse dames dan sluit dat wel aan bij wat we zien. Hier gaat het nog over de passie voor het spel, echt willen voetballen en daarin uitblinken, in plaats van enorm veel geld verdienen of een bepaalde sterrenstatus.
Annemiek: Ja, die meiden hebben al heel jong gekozen voor voetbal. Ik heb gelezen over Lieke Martens die al op 15 jarige leeftijd haar ouders en woonplaats verliet voor een flatje in Osdorp om te gaan spelen in het Amsterdam Talent Team. Dit is een centrum van de KNVB voor topsport. Geen gestreken was meer, geen maaltijd die klaar staat, alleen… alles om een gedisciplineerde topsporter te worden. Leefde zij in haar droom of offerde zij zich op voor de sport?

Linda: Er wordt vast wel geofferd maar je kunt je afvragen of dit zo wordt ervaren. Ik heb een artikel gelezen over Nadia Nadim, die opgroeide onder het bewind van de Taliban in Afghanistan. Dankzij haar liberale ouders heeft zij zich in het geheim voor de buitenwereld kunnen ontwikkelen. Zij wilde van jongs af aan al alleen maar voetballen. Na de moord op haar vader en het heldhaftige optreden van haar moeder om met vijf jonge meiden het land te ontvluchten is zij in Denemarken terecht gekomen. Daar is haar talent opgemerkt door de juiste mensen met de EK finale als geweldig resultaat. En dan is ze in 2013 ook nog aan een opleiding geneeskunde begonnen omdat ze nu “anderen wil helpen”. Ik ben dus van mening dat zij ondanks haar heftige ervaringen, of misschien wel dankzij, haar droom leeft.
Annemiek: In je droom leven dus, wauw..wat een verhaal. Ik heb diep respect voor de drive, de passie en de bestemming van deze vrouw en (voetbal)vrouwen. Echt iets willen betekenen voor de wereld en hiervoor je talent inzetten en je ideaal blijven volgen. Echt leven waarvoor je hier bent, van binnen naar buiten. Doen waar je goed in bent en zoveel kunnen betekenen. Een enorme bron van inspiratie.

Linda: Ja echt een enorme bron! Het raakt ons allebei waarschijnlijk zo omdat dit is waar wij dagelijks aan werken en wat wij iedereen gunnen. Mensen weer in verbinding brengen met zichzelf, met hun talent, inspiratie en passie. Loskomen van zekerheden, die er hoe dan ook niet zijn, en iedere dag weer een betere versie van jezelf willen creëren zodat je de wereld op jouw manier een beetje mooier kunt maken. De dames van het EK voetbal hebben dat in ieder geval voor mij gedaan.
Annemiek: Ja! Voor mij ook. Wat een mooie verbinding maak je met ons werk. Terug naar jouw eigen kern en deze verbinden met jouw omgeving. De voetbalvrouwen verbinden zich aan hun team en zijn samen zoveel meer dan alleen. In ons werk verbinden we mensen weer met zichzelf, met wie zij zijn. Vanuit deze kracht zijn zij weer van grote betekenis voor hun omgeving. Gewoon door te zijn wie je bent!

Linda: Oh mooi!! Gewoon zijn wie je bent. Dat gunnen we iedereen. Dus ook als je als meisje wil voetballen of als jongen balletdanser wil worden. De hobbels die op je pad genomen moeten worden zijn niet met elkaar te vergelijken. Het één is niet meer of minder zwaar dan het ander. Het komt allemaal neer op het aangaan van je persoonlijke uitdagingen. Kies je er voor om er je kracht uit halen en die betere versie van jezelf te worden? Of zie je het als excuus om niet doen wat je eigenlijk het allerliefst zou willen? De keus is altijd aan jezelf.
Annemiek: Dat omschrijf je mooi, het aangaan van persoonlijke uitdagingen. Voor mij is het ook jouw versie worden van wie je in jouw kern al bent. Zullen we onze beste versies bundelen en ons verbinden aan een workshop met dit thema?
Linda: Geweldig gaan we doen! Laten we offline een datum prikken!